Nyheter og historier fra felt

Nea Kavalas mest verdifulle dråper

Vi har alltid et veldig bra team med frivillige i Nea Kavala. Det er en perfekt variasjon av langtidsfrivillige med deres kunnskap kombinert med den friske energien og nysgjerrigheten fra de som er korttidsfrivillige. Det betyr at vårt arbeid kontinuerlig foregår etter de høyeste kvalitetskriterier. Det er likevel to dråper som utmerker seg mer enn de andre. Alle som har vært frivillige vet hvor viktige de er for koordinatorene og for de frivillige. Uten disse to frivillige, ville Dråpen i Havet ikke vært det samme i Nea Kavala.

Skrevet av: Signe Korntved

Maria og Nikos er et gresk par som har adoptert det frivillige teamet i Nea Kavala, og som uoffisielt er de dråpene som har vært frivillige lengst.

Sist sommer hadde Dråpen i Havet et lager i den lille byen Axiopoulis, på motsatt side av en bar som kalles Memo. Bareieren Nikos så at de frivillige arbeidet hardt og kom over for å tilby forfriskninger. Fra denne dagen, har de frivillige vært faste gjester på Memos. Det høres ikke ut som noe stort å ha en favorittbar for de frivillige, men Maria og Nikos betyr så mye mer for teamet enn det. I motsetning til koordinatorene som i våre kontaktlister er oppført som eksempelvis ”Frakt-kontakter” eller ”kontakter for Help Refugees-lageret”, er Maria og Nikos beskrevet som ”kontakter for alt”. Dette er beskrivende for hvor viktig de er for oss. Som en ikke-gresk organisasjon som arbeider i Hellas er det verdifullt å bli tatt under vingene til lokale grekere.

 

 

Maria, som alle kjenner som deres greske mamma anser det som sin viktigste rolle å ta vare på de “frivillige barna” sine. Hun lager hele tiden fantastiske middager til hele det frivillige teamet. Hvis vi har et møte på Memos som trekker ut, løper hun opp og lager en smakfull pasta til oss, som den fantastiske mammaen hun er da hun vet at vi helt sikker kommer til å ende opp med å spise pizza igjen hvis hun ikke gjør noe. Maria er også vår hovedperson som vi går til når vi trenger å kjøpe noe som skal distribueres. Som en god forhandler passer hun på at ingen lurer oss, og samtidig søker etter kvalitetsprodukter som vi har råd til. I det siste har Maria også hjulpet oss å finne en ny leilighet til koordinatorene. Leiligheten er perfekt lokalisert ved siden av butikken hennes- kanskje fordi det var billigere, men mest sannsynlig fordi hun kan holde et øye med oss, og sjekke om vi har spist frokost når vi stikker hodet inn for å si god morgen. Uavhengig av når vi kommer innom henne på veien hjem fra arbeid skjønner hun med en gang om det er en øl- eller kaffedag. Maria er fantastisk på den måten – hun har alltid et råd, uansett om våre utfordringer handler om at vi mangler frivillige, prosessere historiene vi hører i leirene, eller om vi har trøbbel I kjærlighetslivet. En ekte Mama, med så mye kjærlighet for hver enkelt av oss.

 

Nikos – alles favoritt bartender og historieforteller, tar ansvaret for våre debrifingsmøter. Ingen vet bedre enn Nikos hvor viktig det er for frivilliges selvpleie og han er den som har ansvaret. Nikos sin bar, Memos, har blitt et ikon for Nea Kavalas dråper. Uansett når du kommer innom finner du frivillige der. Som en tidligere DJ og sjømann, kan Nikos alltid fortelle en historie som får deg til å smile, og han spiller alltid sangene som får de frivillige opp på dansegulvet på kort tid. Nikos er også en viktig hjelper i å navigere i det greske byråkratiet, som ikke er en liten sak. I det siste har han hjulpet oss med pakker som sitter fast i tollen, og ringer alltid rundt for å ordne opp i enhver utfordrende situasjon. Han kan søke opp alt som ikke er lett å finne – fra paller til metalhyller og til musikkinstrumenter, han vil alltid finne det, og sørge for at vi inngår de beste avtalene som er mulige.

Nikos, roser oss alltid og arbeidet vi gjør – på en stolt “pappa-aktig måte”, og han snakker ofte om hvor viktig vi er i hans liv. Lite vet han at uten han og Maria, ville mye av vårt arbeid ikke vært mulig.

 

 

Maria og Nikos er mest sannsynlig hovedårsaken til at frivillige kommer tilbake om og om igjen. Når frivillige skal reise fra Nea Kavala er det ofte de som er de vanskeligste å si ha det til. De er fantastiske mennesker, og er absolutt de to viktigste frivillige for Dråpen i Havet i Nea Kavala.

Til Nikos og Maria, sier vi et kjempestort ευχαριστώ!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post a comment