Nyheter og historier fra felt

Lansering av vår “Drop Field Training” for frivillige feltarbeidere

I dag er vi glade, gira og spente over lanseringen av vår ‘Drop Field Training’ for våre frivillige!

Av: Trine Jåstad, Opplæringskoordinator, Dråpen i Havet; Oversatt av: Miranda Ørke

Siden vi startet våre aktiviteter i Hellas I 2015 har mer enn 6000 internasjonale frivillige bidratt til vår virksomhet. Det er nødvendig at alle våre frivillige er så forberedt som mulig når de skal på frivillig oppdrag rundt flyktninger. I anerkjennelse av dette har vi sett et behov for et opplærings program. Sommeren 2018 startet vi utviklingen av et opplæringsprogram på nett, med pro-bono støtte fra det norske design byrået Design Container.

Det obligatoriske opplæringsprogrammet på nett vil gi nye og returnerende frivillige relevant informasjon og forbereding før de ankommer Hellas. Hensikten med opplæringsprogrammet er å forberede frivillige på hva de kan forvente når de er en frivillig arbeider: både praktisk og mentalt. Det gir også innsikt og refleksjon før man arbeider frivillig i eller rundt flyktningeleirer. Opplæringen er kategorisert i tre deler, som er fullført når den frivillige har bestått en eksamen. Når opplæringen på nett og det frivillige oppdraget med Dråpen i Havet i Hellas er fullført, kan de frivillige få tildelt en attest, som kan være fordelaktig i en fremtidig humanitær karriere. “Vi har stor tro på at nettopplæringen vil bidra til å øke kvaliteten av våre tjenester i Hellas, og gi våre frivillige en enda bedre opplevelse”, sier Birgit Hjelmtvedt, HR- og beredskapssjef i Dråpen i Havet.

Vår Opplæringskoordinator, Trine Jåstad sier: “Prosessen av å utvikle kurset har vært interessant og lærerikt, og vi har lært mye det siste året. Vi har vært heldige og hatt med oss Design Container hele veien som har håndtert de tekniske aspektene og gitt oss opplæring i vedlikehold av kurset. Vi kunne ikke ha gjort dette uten dem!”

“Dråpen i Havet håndterer rundt 2000 frivillige oppdrag årlig. Enhver frivillig bidrar i gjennomsnittet to uker i felt, som betyr at store mengder ressurser brukes på opplæring og håndtering av frivillige. Vi ville bistå med å automatisere denne prosessen. Denne vinteren digitaliserte vi deres frivillig opplæringsprogram. Det nye systemet lanseres 20. Juni. Vi håper at det vil gi Dråpen i Havet mer tid til å konsentrere på det viktige arbeidet rundt å støtte opp flyktninger. Vi er dypt imponert over engasjementet og virkningene av arbeidet Dråpen i Havet utfører,” sier Linn-Cecilie Linnemann Administrerende direktør hos Design Container.

Vi vil uttrykke vår takknemlighet til Design Container for at de har gjort dette mulig, og for deres ekspertise og serviceinnstilte holdning gjennom denne interessante reisen!

 

I løpet av utviklingen av dette programmet satt vi sammen en pilot gruppe av frivillige til å teste programmet og gi oss tilbakemeldinger. Uten deres hjelp ville ikke opplæringen vært den suksessen den er.

Mark Tanner og hans kone på deres frivillig oppdrag i Skaramangas

Mark Tanner, fra Colorado, USA. Frivillig på Lesvos, i Nea Kavala og Skaramagas:

“Jeg følte innholdet i opplæringen var utmerket og programmet var enkelt å bruke. Det gav meg en ide på hvordan jeg kunne forberede meg, og hva jeg kunne forvente når jeg kom til feltet, og gav et grunnlag for trivselen og opplevelsen min som frivillig. Jeg ble spesielt forberedt I forhold til å være oppmerksom på mulig ukomfortable situasjoner, slik at jeg kunne reagere på en måte som ikke ville tilføre mer stress til situasjonen.

Fordelen med å ta dette kurset var at det svarte på noen av spørsmålene jeg hadde før jeg ankom, og med disse spørsmålene besvart ble min frivillige erfaring forbedret. Videre understrekte opplæringen viktigheten av kommunikasjon og samarbeid: som viktige verdier for hverdagen uansett hvor jeg er.”

 

 

Fra andre frivillige har vi fått følgende tilbakemeldinger som vi er stolte over å dele her:

  • Jeg liker hvordan leksjonene er konstruert; de er ikke helt like men har forskjellig utseende, inkludert interaktive kart, videoer, informasjon og bilder. Og selvsagt – det beste er at de er på nett, og tilgjengelige når som helst og hvor som helst når det passer den frivillige å gjennomføre programmet.
  • Jeg likte at det var omfattende og både praktisk og teoretisk orientert. Jeg likte spesielt oversikten over flyktningsituasjonen og beskrivelsen av en typisk flyktningleir, samt refleksjonsspørsmålene.
  • Opplæringen gav en god oversikt til frivillige om hva de kan forvente. Jeg likte de etiske dilemmaene. De lot meg reflektere over mulige situasjoner som kan oppstå i felt og hvordan man skal reagere i forskjellige situasjoner.
  • Jeg like hele opplæringen, men jeg følte “mental preparation” seksjonen var utmerket i forhold til faktorene frivillige burde vurdere før de kommer til en leir eller leirområde.
  • Veldig bra design grensesnitt. Veldig omfattende og lett forståelig.

 

 

 

Post a comment