Nyheter og historier fra felt

Dråpen i Havet trenger stoff til Syfabrikken i Skaramagas

Syfabrikken vi har opprettet i vårt samfunnshus i Skaramagas har blitt så populær at vi er i ferd med å gå tom for tekstiler.

Syfabrikken i Skaramagas

Det blir færre og færre stoffruller på veggen i Syfabrikken og vi trenger donasjoner for å skaffe fler.

Allerede før malingen har tørket er det yrende aktivitet i vårt nyopprettede samfunnshus i flyktningleiren Skaramagas utenfor Athen. Engelsk undervisning for voksne, leserom og internettkafé er allerede i full gang, og dansekvelder og kortspill-stunder er i planleggingsfasen.

En av de største suksessene i huset har imidlertid vært Syfabrikken. Fra 10.00-14.00 er tre symaskiner tilgjengelig for beboerne slik at de kan lage gardiner til konteinerne de bor i eller forskjellige klær de ønsker seg. Tilbudet har vært veldig populært og maskintidene er allerede fullbooket for de neste to ukene.

Det som gleder oss i Dråpen i Havet mest er at tilbudet har skapt en felles møteplass på tvers av kultur og kjønn for voksne i leiren. Det har vært vanskelig å skape en slik møteplass tidligere, men Syfabrikken har vist seg å være det perfekte initiativ for kreativt samarbeid og arbeidsglede.

Nå holder vi imidlertid på å gå tom for stoff. Syfabrikken bruker i overkant av 150 kvadratmeter tekstil per måned, og vi trenger alt vi kan få tak i. Tykke tekstiler til gardiner, tynne til skjorter og hijaber, fargerike, elastiske, mønstret, myke og glitrende. I store ruller eller små tøystykker, vi trenger alt.

Ønsker du å donere penger slik at vi kan kjøpe stoff til Syfabrikken trykk her.

A Drop in the Oceans Community Center i Skaramagas

Dråpen i Havets samfunnshus i Skaramagas

Comments(2)

 1. REPLY
  Kirsti says

  An exellent idea!
  What we found when we were in Greece, was the deep loss of hope in the future. The initiative with Syfabrikken is great.
  I donate a small amount each month, but would also like to donate directly to the purchase of materials. How to do that?

  • REPLY
   Bjørn Heger says

   Hi Kirsti,
   thank you so much for your donations. To donate directly for the purpose of purchasing fabric to the Sewing Factory the easiest will be to label a bank-transfer with the text “sewing factory”. You’ll find our account information here

Post a comment