Nyheter og historier fra felt

Hver dråpe teller

Det var veldig godt for meg å finne en måte der jeg kunne bidra. Selv om jeg gjerne skulle bidratt mer, føler jeg i hvert fall at jeg gjør noe. Og det er jo nettopp det som er tanken til Trude, hver dråpe teller. – Margrethe Rose

Av: Vibeke Hoem

Smykkekunstneren Margrethe Rose er en av hverdagsheltene i Dråpen i Havet. Hun er et godt eksempel på hvordan vi alle kan bidra på ulike måter. I 2015 snublet hun tilfeldig over Facebook-gruppen til Dråpen i Havet, og fra den dagen har hun bidratt til å lage sølv-pins og øredobber for Dråpen i Havet som selges i vår nettbutikk. Alle inntektene går til å hjelpe mennesker på flukt. Les mer om hvordan det hele startet, og hvordan de fine sølvøredobbene blir til her.

Margrethe Rose

Hvordan startet arbeidet med å lage dråpeøredobbene?

Sølvøredobbene. Foto: Linn Olsen Ellevseth

– Alt startet med at jeg snubler over Facebook-gruppen Dråpen i Havet. Jeg ble helt satt ut av det mennesket. Hun som slapp alt hun hadde i hendene for å hjelpe andre mennesker. Første tanken var: Jeg vil også hjelpe! Men hvordan? Jeg hadde ingen mulighet til å reise ned å hjelpe til fysisk. Det ble noen småbeløp, og litt innsamling av klær. Så tenkte jeg på det fantastiske menneske, Trude, jeg vil vise henne at jeg setter utrolig pris på det hun gjør. Jeg lagde et halssmykke til henne, og sendte det i posten.

– Etter en stund fikk jeg en forespørsel fra Trude om jeg kunne lage Dråpen i Havet pins for salg. Endelig fikk jeg en mulighet til å bidra skikkelig. Etter hvert ville Trude også ha ørepynt for salg, så denne ideen er også hennes. Jeg lagde prototyper med forskjellige mål, og vi ble fort enige.

Hvordan lages øredobbene, og hva er viktig for deg i et slikt arbeid?

– For å kunne produsere ørepynten på en økonomisk, forsvarlig måte, blir hver dråpe preget ut med laser. Viktig for meg som håndverker er at det som kan gjøres i Norge , blir gjort her. Så laserutskjæring blir også gjort her i Norge. Alt av materialer blir også handlet fra leverandører i Norge. Jeg stempler med 925 sølv, og med mitt ansvarsmerke Rose. Stift lodder jeg på, for så å slipe og polere til slutt. Jeg er pinlig nøye, så hver eneste dråpe skal være perfekt.

Ørepynt klargjort for lodding. Fluss er lagt på hver dråpe, slaglodd er klippet opp og stifter er lagt klar.

Det nærmer seg jul, og vi lurer derfor på hva som gir deg den gode førjulsfølelsen?

– Den ultimate førjulsfølelsen, hm, det er mye som gir meg førjulsstemning, men barna betyr jo alt. Det å gjøre ting sammen som å sitte rundt det store bordet å pynte pepperkakehus,. Tenk så heldige vi er! Det sier jeg til meg selv hver eneste dag.

Kjøp dråpeøredobbene til deg selv eller en du er glad i, og støtt samtidig arbeidet for mennesker på flukt. Sølvøredobbene kjøper du her

 

 

Post a comment