Nyheter og historier fra felt

Hurra! Vi er nominert til prisen Årets Sosiale Entreprenør 2017!

I slutten av september ble vi invitert til Ferd SE for å presentere Dråpen i Havet for juryen som skulle kåre Årets Sosiale Entreprenør 2017. Det var mange søkere og vi var stolte over å få vise frem litt av det gode arbeidet våre frivillige gjør i flyktningleirene i Hellas.

I løpet av en presentasjon og påfølgende intervju skulle vi få frem essensen i hvordan vi jobber, hvordan fleksibiliteten til organisasjonen er vår styrke i et ellers ganske så byråkratisk felt. I løpet presentasjonen ønsket vi å vise hvordan 4000 frivillige fra mer en 45 land har bidratt til å gjøre oss til en viktig aktør i flere flyktningleirer i Hellas. Vi ønsket også å få eksempler på hvordan det er flyktningenes behov som er styrende for hvilke aktiviteter vi prioriterer. Det var selvsagt også viktig for oss å vise hvordan vi har tatt distribusjon fra å bestå av timeslange køer, til å bli et velfungerende marked, der innbyggerne, ved hjelp av vår egen valuta “Drops”, kan handle det de trenger, når de trenger det.

Se filmen fra Skaramangas Drop Shop her!

Vi er utrolig stolte av å være en av fem finalister til denne hedersprisen. Bare det å være nominert er en fantastisk inspirasjon til videre arbeid og en fin anerkjennelse til alle de som har bidratt, både i felt og administrativt.

 

 

 

Årets sosiale entreprenør deles ut hvert år av Ferd Sosiale Entreprenører. Hedersprisen gis til en virksomhet med særskilt potensiale for å løse sosiale utfordringer i samfunnet – i Norge og i Europa. Ferd er et familieeid norsk investeringsselskap, som i tillegg til den kommersielle virksomheten også har et omfattende engasjement innenfor sosialt entreprenørskap. Ferd eies av Johan H. Andresen med familie.

Se hvem som er nominert her!

Hvem som blir Årets sosiale entreprenør 2017,  blir kunngjort på EVPA-konferansen på Sentralen i Oslo den 9. november.  EVPA-konferansen arrangeres for første gang i Norge, og er Europas viktigste møteplass for investorer med ambisjoner om sosial verdiskaping.  Konferansen har 500 deltakere fra hele Europa.

 

        

 

 

Post a comment