Nyheter og historier fra felt

Dråpen i Havet tar med Sykehusklovnene til flyktningleir i Hellas

Dråpen i Havet får med seg tre profesjonelle klovner til greske flyktningleirer for å spre glede blant barn og unge.

I samarbeid med Sykehusklovnene, sender Dråpen i Havet tre representanter fra gruppen til to flyktningleirer nær den Makedonske grensen 19. mai. Reise og opphold dekkes av den norske hjelpeorganisasjonen, som allerede bidrar aktivt i flere flyktningleirer i Hellas. 

Organisasjonen har siden september 2015 vært en tydelig aktør i arbeidet med flyktninger, både på de greske øyene og på fastlandet. De har til enhver tid mellom 50 og 60 frivillige hjelpearbeidere som bidrar med blant annet distribusjon av mat, vann, barneutstyr og hygieneartikler.

Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Klovnene bidrar til positive opplevelser og pusterom for barn og unge i en ellers krevende livssituasjon.

De to leirene der klovnene skal bidra huser henholdsvis 11.000 og 4.000 mennesker på flukt og ca 40% av disse er barn. Mange av de har oppholdt seg her siden grensene mot Europa stengte tidligere i år.

Ventetiden og uvissheten for flyktningene som befinner seg i Hellas ved grensen til FYROM er vanskelig. Mange har nå oppholdt seg der i nærmere tre måneder. Vi ser stadig at folk blir mer og mer nedstemte og fortvilte. Ved å få med oss sykehusklovnene til Hellas håper vi de kan bidra med å spre litt glede blant de yngste. Disse klovnene er profesjonelle og vant til å jobbe med barn i krise, noe som er et stor fordel i denne settingen, uttaler generalsekretær Trude Jacobsen.

For mer informasjon, ta kontakt med generalsekretær i Dråpen i Havet på Trude Jacobsen, telefon: + 47 481 72 718, e-post: trude@drapenihavet.no

Eirik Skarsbø, prosjektleder Sykehusklovnene på +47 909 40 249, eirik@sykehusklovnene.no

Dråpen i havet er en frivillig organisasjon som har som formål å bistå mennesker på flukt, og da hovedsakelig barn og deres mødre. Vi gjør en innsats for å hjelpe de som trenger det mest, samt å få konkret hjelp og nødvendig utstyr frem dit det trengs.

Organisasjonen har vært tilstede i Hellas siden september 2015, og over 1200 frivillige har bidratt i landet i regi av Dråpen i Havet.

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon bestående av 30 spesialtrente klovner. Vi har over 15 års erfaring med sykehusklovning, og er en del av en internasjonalt nettverk. I dag er vi til stede på over 11 sykehus over store deler av Norge. I 2016 vil vi ha over 1000 besøksdager rundt om på våre sykehus. Sykehusklovnene driftes på søknads- og gavemidler.

 

SK_aktivitet2_Ⓒ-Foto-Bjørg-Hexeberg klovn3-Ⓒ-Foto-Marius-Wærhaug-Madsen klovner-barn-Ⓒ-Foto-Ida-Brekke

Post a comment