Nyheter og historier fra felt

Vi trenger flere frivillige!

 

William Bendt er Dråpen i Havets koordinator i Athen, og rapporter om et behov for flere frivillige i området:

Det bor fremdeles rundt 3.000 mennesker i havneområdet Pireus. Vårt team av frivillige fra Dråpen i Havet er travelt opptatt med å lage mat, vedlikeholde dusjområder, distribuere utstyr og te, samt å organisere daglige sportslige aktiviteter.

Vi er også glade over å kunne informere om at det i går ble ført opp et mer barnevennlig og egnet område for barnas aktiviteter. Vi tegner, hopper tau og spiller med barna hver eneste dag. Deres dager er ellers lange, varme og kjedsomme, og det er vanskelig for dem å både opprettholde og få utløp for energien.

Foruten å fremholde vårt nærvær i Pireus, forbereder vi oss på å starte opp et par nye prosjekter i leiren Skaramagas, som ligger i nærheten av Athen.

For å komme i gang er vi avhengige av å få på plass en solid gruppe av entusiastiske frivillige som er ivrige etter å komme seg i arbeid.

Vi åpner opp en møteplass for voksne med et variert tilbud av arrangementer, treningstimer og workshops. I tillegg skal dette være et trygt sted for mødre der det tilbys fasiliteter, veiledning og støtte for mor og barn.

 

Vi søker spesielt etter frivillige som besitter kvalifikasjoner og kunnskap innen følgende områder:

– Frivillige med håndverkerkunnskap/bakgrunn

– Gulv/teppeleggere

– Gartnere

– Frivillige med erfaringer eller talenter innen kunst og håndverk

– Frivillige med erfaring innen psykososial støtte

– Yogainstruktører

– Litteratur- og språklærere

– Ammehjelpere

– Fagpersoner innen barsels- og spedbarnspleie

– Oversettere i arabisk, persisk/farsi, dari og kurdisk

Vi trenger også frivillige som kan hjelpe oss med å levere disse tjenestene og spre kjærlighet og støtte i leirene i Pireus og Skaramagas, så om du ikke besitter kunnskap innen disse feltene, så er det fremdeles mye du kan bidra med.

Vi søker først og fremst etter frivillige som kan bidra i minst to uker sammenhengende, men kortere opphold er også velkomne så lenge de frivillige har anledning til å være der i minimum en uke.

Høres dette ut som noe for deg, så ta kontakt gjennom vårt kontaktskjema eller send en epost til frivillig@drapenihavet.no.

 

Ønsker du å bidra økonomisk til Dråpen i Havets arbeid i Skaramagas, kan du bruke en av følgende måter:

 

Kontonummer: 1503 67 54327

Vipps: Søk på ’Dråpen i Havet’.