Nyheter og historier fra felt

Møt Shereen – frivillig og beboer i flyktningleiren Skaramangas

”Jeg har lært mye ved å være frivillig. Engelskferdighetene mine har skutt i været og jeg underviser faktisk noen engelskklasser. Det var faktisk drømmen min som barn å bli lærer, og nå er jeg en.” – Shereen, frivillig og beboer i flyktningleiren Skaramangas

Shereen er en av beboerne i flyktningleiren Skaramangas som benytter ventetiden til å bidra med frivillig arbeid for Dråpen i Havet. Ved at frivillige fra Dråpen i Havet og beboere i leiren jobber side om side skapes et felles vi. Samtidig gir det beboerne mestring, verdifull kompetanse og selvstendiggjør de til livet etter flyktningleiren. De frivillige er også en av våre viktigste menneskelige ressurser da de snakker språket og kjenner kulturen. Les mer om Shereens erfaringer som frivillig for Dråpen i Havet nedenfor.

Av: Taika Vuori, Tidligere koordinator for Dråpen i Havet; Oversatt av: Peder Laumb Stampe

Shereen på “jobb” som frivillig for Dråpen i Havet i flyktningleiren Skaramangas

“Jeg heter Shereen og jeg er kurder fra Syria. Én dag, for rundt åtte måneder siden, så jeg flere internasjonale mennesker utenfor biblioteket som ligger i Community Center – Dråpen i Havet sin base i leiren der de fleste av aktivitetene foregår. Jeg lurte på hvem disse menneskene var, og hva de gjorde her. Jeg spurte en venn og hun fortalte meg at de er frivillige som tilbyr ulike aktiviteter for folk i Skaramangas. Jeg gikk inn på biblioteket og snakket med en koordinator, og spurte om jeg også kunne være frivillig.

Jeg har lært mye om europeere og kulturen deres. Dråpen i Havet arrangerte også en workshop der jeg lærte hvordan jeg skal oppføre meg når jeg besøker vestlige familier og hvordan kjønnsroller er annerledes i vesten. Det er kjempeinteressant!

Nå vet jeg også mer om avtaler og punktlighet med tanke på kulturelle forskjeller her, og hvordan kommunisere med mennesker på en god måte. Dråpen i Havet har også hjulpet meg med å lage min første CV. De ga meg også trening i å jobbsøking som jeg kan bruke i fremtiden.

Mine favorittaktiviteter er å undervise i engelsk og å jobbe I Drop Shop. Jeg liker også å dra på utflukter med kvinnene i leiren, det gjør meg veldig glad!

Jeg vil gjerne takke Dråpen i Havet for å ha gitt meg mer selvtilllit! Nå har jeg mye mer tro på meg selv enn tidligere!”.

Vi trenger din hjelp for å fortsette vårt arbeid for mennesker på flukt. Dråpen i Havet er tilstede på Lesvos, Samos, i Nord-Hellas og i Athen-området. På fastlandet jobber vi direkte inn i flyktningleirene Skaramangas, Elefsina og Nea Kavala, som driftes av greske myndigheter. På Lesvos jobber vi i flyktningleiren Moria, og har etablert et eget Drop Centre i Moria landsby. På Samos jobber vi med utdanningsaktiviteter for barn i Baobab senteret utenfor flyktningleiren, Vathy. Bli fastgiver ved å støtte vårt arbeid med 200,- i måneden eller gi et valgfritt beløp her

Ditt bidrag betyr mye for de mange som har måttet forlate alt de eide på grunn av krig og terror. Dråpen i Havet bidrar direkte inn i flyktningleirene i Hellas med distribusjon av mat, klær og utstyr. I tillegg legger vi til rette for aktiviteter og læring for både voksne og barn. Vi er tett på de som behøver vår hjelp slik at vi sikrer at bidragene brukes der de trengs mest.

Dråpen i Havet er godkjent av Innsamlingskontrollen.