Nyheter og historier fra felt

Drop-in Centre i Athen

Dråpen i Havets nyeste prosjekt åpnet i Athen 10. mai.

Drop-in Centre er et tiltak for asylsøkere som skal relokaliseres til Norge og som ønsker å få en smakebit av norsk språk og kultur. Regjeringen har sagt ja til å ta imot 750 asylsøkere fra Hellas og Italia, og disse vil få sine asylsøknader behandlet i Norge. Etter at Utlendingsdirektoratet (UDI) har godkjent relokalisering, må asylsøkerne vente noen måneder i Athen før de kan reise til Norge. Drop-in Centre vil i denne perioden kunne tilby pre-integreringsaktiviteter. Senteret er organisert som en språkkafé, og asylsøkerne møter norske frivillige fra Dråpen i Havet som gir dem et innblikk i hva som venter dem i Norge.

Drop-in Centre Family activity

Under åpningen 10. mai rettet den norske ambassadøren til Hellas, Jørn Gjelstad, en stor takk til Dråpen i Havet, og omtalte organisasjonen som norsk frivillighet og solidaritet på sitt beste.  Det ble servert vafler med brunost, og de som hadde møtt opp fikk også smake på norsk melkesjokolade. Det ble allsang med ”Norge i rødt, hvitt og blått”, samt diktopplesning. En ung mann fra Aleppo i Syria hadde skrevet et om Dråpen i Havet som han framførte.

DSC_0184

Flere har vært Drop-in Centre de første dagene, både barn og voksene. De har vært med på ulike aktiviteter, og fått et lite innblikk i hva som venter dem når de kommer til Norge. Det jobbes nå med å spre ordet, slik at alle asylsøkere som skal Norge finner veien til Drop-in Centre.

Drop-in Centre ligger i Myrtillo cafe i sentrum av Athen. Kaféen har sterk tilknytning til Norge, siden bygget den ligger i ble oppført med norske midler i 1957. Bygget og parken rundt var da ment som et hjelpetiltak til de som ble skadet under den greske borgerkrigen. I dag er Myrtillo cafe et sted der de som står utenfor arbeidsmarkedet kan få verdifull arbeidserfaring. 90 prosent av de som jobber der har nemlig en form for funksjonshemming. Dråpen i Havet ble møtt med umiddelbar positivitet fra ledelsen ved kaféen, og vi ser fram til det videre samarbeidet.

Drop-in Centre er åpent mandag til fredag fra 12 – 17.

Adresse:

Myrtillo cafe
Kapas Park
Trifilias & Lampsa street
Ampelokipoi, Athens

Ti minutter fra “Panormou” metrostasjon.

DSC_0166

Post a comment