Nyheter og historier fra felt

Flukten

Publisert i Trønderavisa 14.11.2015. Tekst: Stian Manka  Foto/video: Marius Langfjord

“I Kimen kulturhus i Stjørdal sitter Tove Jensen Røddesnes (38) og lar tårene trille nedover kinnene.

Hun er på konsert med Åge Alexandersen og Trondheim symfoniorkester, og teksten på den 20 år gamle sangen «Fremmed fugl» treffer henne midt i hjertet. Røddesnes – som til daglig er politiadvokat i Nord-Trøndelag politidistrikt – har fulgt med nyhetene om flyktningkrisen i Hellas, og hun har sett bildene av den døde gutten, Aylan Kurdi, som ble skylt iland på stranden.

Tanken har vokst i henne de siste dagene – kan HUN gjøre noe? Hva kan HUN bidra med? Nå bestemmer hun seg. Hun skal til Lesvos.

Røddesnes undersøker litt på internett og finner ut at den norske hjelpeorganisasjonen «Dråpen i havet» er på plass på øya. Organisasjonen ble startet av småbarnsmoren Trude Jacobsen (44), som var på ferie på Lesvos i sommer – og som opplevde nøden blant flyktningene på nært hold. Frem til nå har over 200 nordmenn knyttet seg til organisasjonen og dratt til Lesvos.

– Jeg falt for navnet. Jeg kan ikke redde verden alene. Behovet for hjelp er så enormt stort. Men jeg hadde lyst til å gjøre noe, og kanskje utgjøre en forskjell for noen. Jeg ville være en dråpe i havet, sier Røddesnes.”

Her kan du lese hele artikkelen: Flukten

 

 

Trønderavisa 1