Nyheter og historier fra felt

Dråpen i Havet rørt over det store engasjementet for de på flukt

I en tid der de fleste har fått livet snudd på hodet, opplever vi et enormt engasjement for flyktningsituasjonen i Hellas. Nesten hver dag får vi meldinger om små og store arrangementer til inntekt for Dråpen i Havet noe som forteller oss at den norske dugnadsånden strekker seg langt utover Norges grenser. 

– Vi hører om sjakkturneringer, humorfestivaler, regnbue t-skjorter, en som er ute og løper med innsamling for hver kilometer han legger bak seg, flere auksjoner, drive-in gudstjenester, bamseklemmer eller rett og slett folk som tar sitt første vårbad og hopper i havet for en god sak, forteller Generalsekretær Trude Jacobsen. Hun legger vekt på at kreativiteten som fremvises er imponerende, samtidig som det viser et stort folkelig engasjement for de aller mest sårbare. 

Dette gjør inntrykk, sier hun,- og særlig i en tid der regjeringen viser liten vilje til å være med på den europeiske dugnaden å hente ut sårbare barn og enslige mindreårige fra greske flyktningleire. 

Artistgalleri uten sidestykke

Det som også gjør inntrykk er rekken av norske artister som engasjerer seg gjennom streamede konserter.  

– I fare for å glemme noen, men fra kjente navn som Trygve Skaug, Jonas Alaska, Jan Eggum, Lars Klevestrand, MikhaelPaskalev, Moddi til lokale artister fra steder som Sunnhordaland, Tønsberg og Fredrikstad. Det er til å bli ydmyk av, sier Jacobsen. 

Men det stopper ikke der. Tirsdag 28.april holder Åse Kleveland konsert fra Sentralen i forbindelse med at hun slipper sin første plate på 44 år. At hun velger Dråpen i Havet som den organisasjonen hun ønsker å støtte er mer enn stort.  

Fra torsdag 30.april til lørdag 2.mai, blir det musikkfestival fra Cosmopolite med blant annet Arve Tellefsen, Anita Skorgan, May- Britt Andersen, Ane Brun, Sivert Høyem, Knut Reiersrud,  Kjetil Bjerkstrand, Toini & Rio Bravo, Kari Svendsen og mange, mange flere. 

– Vi gleder oss veldig til disse konsertene. Initiativtakerne bak festivalen og folk i produksjonen som er et samarbeid med Thrillout.live  har stått på døgnet rundt for å sikre folk en fantastisk konsertopplevelse hjemme i stua.  

Skuespiller Håvard Bakke stiller opp som konferansier. 

– Jeg tror at mange engasjerer seg, fordi de ønsker å vise solidaritet i en tid der de aller mest sårbare vil bli ekstra hardt rammet av pandemien som berører oss alle, sier Jacobsen. Og legger til: 

– Flere har også sagt at de ved å stille opp ønsker å gi et tydelig signal til Regjeringen om at Norge snart må handle. Det er NÅ det gjelder! 

 

For mer informasjon eller forespørsel om intervju kontakt: 

Kommunikasjons-og insamlingsansvarlig  Sidsel Aas på tlf: 91 34 77 46 

Generalsekretær Trude Jacobsen på tlf: 481 72718