Nyheter og historier fra felt

Avtale inngått mellom EU og Tyrkia. Hva gjør Dråpen i Havet videre?

Trengs de frivillige fortsatt?

Vi får flere henvendelser fra frivillige som har planer om å reise til Hellas som frivillig. De spør om de skal avbestille turen nå som EU og Tyrkia har kommet til en enighet.

EUs avtale med Tyrkia går ut på at flyktninger som ankommer Hellas returneres til Tyrkia, og et tilsvarende antall som returneres skal sendes på trygg måte til Europa. Det er fortsatt et stort behov for vår hjelp i Hellas. For de som allerede er der, blir situasjonene vanskeligere for hver dag som går.

Humanitær krise

Det er ca 45 000 mennesker som allerede befinner seg i Hellas. Hva som vil skje med disse sies det lite om Vi ser at uvissheten skaper frykt.

– Vi håper EU-milliardene vil komme våre medmennesker på flukt til gode slik at de kan få verdige liv.
– Vi håper avtalen vil føre til at menneskesmuglerne, bakmennene, mister sitt næringsgrunnlag.
– Vi håper at ingen flere barn drukner i Middelhavet.

I så fall kan det være en god avtale.

Intensjonen med å stoppe den farlige båtreisen, og den store illegale pengestrømmen er absolutt god, men vi er skeptiske fordi vi frykter den humanitære krisen bare flyttes til steder der det er vanskeligere å hjelpe til. Vi frykter at menneskesmuglerne vil finne nye og farligere ruter, og at de som trenger beskyttelse vil måtte gjemme seg istedenfor å søke beskyttelse.

Behovet i Hellas

Dråpen i Havet vil fortsatt være i førstelinje og bistå mennesker på flukt. Vi vil følge utviklingen fortløpende og utnytte vår fleksibilitet og handlekraft til å være der vi trengs mest. Det betyr at vi fortsatt trenger deg som frivillig. Våre oppgaver vil etterhvert dreie seg mer om å hjelpe til i campene, og om du ikke selv kan reise er det stort behov for alle bidrag til vårt arbeid.

Vi vil informere forløpende om endringer som påvirker vårt arbeid. Takk for at du bidrar!

Administrasjonen ved Trude

 

Støtt vårt arbeid

Reise som frivillig